HOME

En


 
MAGAMRÓL
    Általános
    Díjazott képek
    Kiállítások
    Publikációk
    Felszerelés
GALÉRIA
VÁSÁRLÁS
BLOG
LINKEK
KAPCSOLAT

Ferenc az 1980-as években kezdett el aktívan fotózni eleinte azért, hogy az egyetemi növénygyűjteményt fényképekkel váltsa ki. Azóta elhivatott és elismert amatőr természetfotóssá vált. Díjakat nyert a legnagyobb hazai pályázatokon: “Az Év Természetfotósa” és a “Találkozás a Természettel” versenyeken, valamint a legnagyobb orosz fotópályázaton, az Aranyteknősön. Munkáit naptárakban, könyvekben és folyóiratokban publikálta, többek között a National Geographic, Természetbúvár, FotoMozaik hasábjain, illetve webgalériájában. Több egyéni és csoportos kiállításon vett részt Magyarországon, Németországban, Franciaországban és Bulgáriában. Az ő képei mutatták be Magyarország erdeit 2007-ben az ERSAF nemzetközi kiállításán, Milánóban Olaszországban. 2000-ben felvételt nyert a Magyar Természetfotósok Szövetségébe, a naturArt-ba és még abban az évben megválasztották az elnökség tagjává. 2015 óta a Szövetség alelnöke.

Hat kontinensen fényképezte a természetet Új Zélandtól Guatemaláig. Többféle analóg géppel dolgozott a 35mm-es és a 6x6cm-es kategóriában, 2007-ben azonban áttért a Canon digitális gépvázak használatára.

 

© FODOR FERENC
Az itt bemutatott képek szerzői jogvédelem alatt állnak. Bármely célú letöltésük és felhasználásuk csak a szerző írásos engedélyével lehetséges.