HOME

Hun


KORÁBBI EXPEDÍCIÓK FOTÓSTÚRÁK
| |
FOTÓSTÚRÁK 2015
| |
FOTÓSTÚRÁK 2016
| |
AJÁNLOTT FELSZERELÉS
| |
HASZNOS LINKEK
| |
JELENTKEZÉS KAPCSOLAT

Borneo hirdetés

Borneo hirdetés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borneo hirdetés


FOTÓSTÚRA Amazóniába. 2015 január 3-26.

Ott, ahol a látóhatáron túl a messzeségbe vesző zöld tengert csak a folyók kanyargó szerpentinje töri meg és ahol minden folyamok királynője, az Amazonas születik, ahol jaguárok „zöld szeme cikkan át a dzsungelen”, csakis ott érezheti úgy egy természetfotós, hogy az élet változatossága már nem fokozható tovább. Ez az a hely, ahol bármerre nézünk, valami új csodát fedezhetünk fel és örökíthetünk meg. Erre a helyre egyszer az életben el kell jutni!

A trópusi vadon kimeríthetetlen gazdagságban szolgáltat fotótémákat az arra nyitott természetfotósok számára. E csodák az általam ajánlott fotóstúra keretében lencsevégre is kaphatók a perui Iquitos városából kiindulva. Az alábbi programot a változatos esőerdei témák iránt érdeklődő, mindenre nyitott természetfotósok, vagy természetbúvárok számára állítottam össze. Az út során a következőket ajánlom:

Fotóstémák:

amazóniai, esőerdei tájak, csodálatos napkelték és naplementék,
broméliák és orchideák, pompás virágú növények,
óriási palánkgyökerek, égbe törő indák kusza szövevénye,
iguánák, kajmánok, nyílméregbékák, boák és más kigyók,
keselyűk és papagájok,
szövőmadarak és kolibrik,
tarantellák és farkaspókok,
majmok és óriási pillangók,
és még sok ezernyi fajta élőlénnyel találkozhatunk

Programok:

séták, gyalogtúrák az erdei ösvényeken
csónaktúra
kirándulás a lombkoronába
kajmánles*
manati farm
Pilpintuwasi lepkeház
horgászat*
ayahuaska szertartás*

*választható

Program:

utazás egyénileg: repülőút Budapest és Iquitos között

1. nap: érkezés Iquitosba, transzfer a szállásra, érkezés idejétől függően ismerkedés a környezettel városnézés, pihenés, vacsora.

2. nap: Reggeli után motocarrokra ülünk és ellátogatunk a manati farmra, ahol az elkobzott manati borjakat nevelik fel. Ebéd után látogatás Pilpintuwasiba, ahol lepkéket tenyésztenek, illetve szintén piacon vagy a repülőtéren elkobzott, csempészett állatkölyköket próbálják életben tartani, illetve visszatelepíteni élőhelyükre. Vacsora egy helyi étteremben.

3. Reggeli után indulás mikrobusszal az Allpahuayo mishana kutatóközpontba és csomagjainkat elhelyezzük a szálláshelyen, amely Iquitostól 27 km-re található természetvédelmi területen fekszik. Ez a folyók szezonális áradásai által nem érintett területen található, így élővilága különösen gazdag! Szövőmadarak, majmok, különféle színpompás rovarok, gyíkok, nyílméreg békák és persze növények fotózására nyílik lehetőség. A park ösvényeit követve járjuk be a területet. Ebéd és vacsora a parkban.

4. nap Kora reggeli séta az erdőben. Reggeli majd egész napos szabad program fotózásra. Ebéd a park éttermében. Naplemente után mikrobusszal Iquitosba utazunk és elfoglaljuk korábbi szállásunkat, majd megvacsorázunk egy helyi étteremben.

5. nap Reggeli után mikrobusszal a kikötőbe utazunk és hajóra szállunk. Utazás az Amazonaszon az Explorama lodges szálláshelyére. A szállás elfoglalása után svédasztalos ebéddel készülünk a délutáni könnyű felfedező kirándulásra. Fotózás a lodge környékén. Vacsora.

6-11. nap Explorama lodges fotós, túra és kalandprogramok.

12. nap utazás vissza Iquitosba, búcsúvacsora

Az utazás teljes időtartama Budapesti indulással és érkezéssel 15-16 nap függően a választott repülőjáratoktól.

Ára: 1700 USD / fő – minimum 6 fő esetén

Az ár tartalmazza: a fenti programok, belépők, transzferek, szállások költségét, az összes étkezést az Explorama Lodges-ban, magyar nyelvű idegenvezetés, fotós szaktanácsadás, gumicsizma.

Az ár nem tartalmazza: repülőjegyek, étkezések Iquitosban, biztosítás, oltások, alternatív programok.

Jelentkezés: ffodor@ludens.elte.hu

 

 

 

Borneo hirdetés


A fotóstúra résztvevőjeként Malajzia legszebb és legizgalmasabb természeti látnivalóival ismerkedhetnek meg, hiszen Borneó egész Dél-Kelet Ázsiában a vadvilág legnagyobb gazdagságát nyújtja a látogatónak, az esőerdőkben számos csodás és ritka növényfajt fotózhatnak.

 

Főbb fotótémák / célok:

Denevérrajzás
Rafflézia
Rovarfogó növények
Szarvascsőrű madarak
Orángután
Nagyorrú majom
Orchideák
Óriási, lenyűgöző cseppkőbarlangok
Kirándulás a lombkoronába 35 m magasságban
Makro-és tájfotózás az esőerdőben
és sok más téma

Fotós oktatás: Az út során mindenki készít fényképfelvételeket, hogy megörökítse a gyönyörű tájakat, a naplementét vagy egy madarat, szép virágot, templomromot, barátokat, új ismerősöket. Utóbb jó lenne, ha ezek a képek nem csupán kicsiben és csupán magunk számára lennének emlékezetesek. Mi segítünk abban, hogy ki-ki a rendelkezésére álló fényképezőgépével, felszerelésével a legmegfelelőbb módon fotózhassa le a megőrízni kívánt látványt, hogy otthon akár egy nagy méretű keretezett fotó, vagy egy A3 méretű naptár készülhessen belőlük. Az igényes képeket kitehetjük a nappaliban, anélkül hogy megunnánk, vagy kiváló ajándékot is lehet így készíteni. A siker érdekében az út előtt bemutató, előkészítő előadást tartunk, majd a helyszínen személyre szabott technikai tanácsokat adunk, igény szerint.

Időpont: 2015. augusztus
Utazás: repülővel, menetrendszerinti járatokon, turista osztályon, a helyszínen kisbusszal, hajóval, csónakkal.
Elhelyezés: turista kategóriájú szállodákban, lodge-ban
Ellátás: reggeli
Kísérők: Dr.Fodor Ferenc tanszékvezető, egyetemi docens, természetfotós
Vízum: nem szükséges, az utazáshoz a hazaérkezéstől számított + 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.

Jelentkezés: ffodor@ludens.elte.hu

Borneo

 

PROGRAMTERV

1. nap / Budapest - Kuching
Elutazás Budapestről Borneoba.

2. nap / Kuching
Érkezés Kuchingba, transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés, pihenés, akklimatizálódás. Szállás egy kuchingi szállodában.

3. nap / Kuching – Bako Nemzeti Park – reggeli
Reggeli a szálláshelyen, indulás a Bako Nemzeti Parkba, a félszigetre, mely hatalmas hegyek, gyönyörű öblök és számos állat-és növényritkaság otthona.  Utazás kisbusszal a park bejáratáig, mely egy folyóparton van, ahol átszállunk egy csónakba és azzal utazunk tovább a szállás felé. A csomagok elhelyezése után túrázás a számos túraútvonal egyikén a vadregényes dzsungelben. Sarawak legrégebbi nemzeti parkjában jó eséllyel láthatunk Proboscis(nagyorrú) majmokat és a különleges trópusi növényvilág számos izgalmas és ritka faját: rafflézia, rovarfogó növények, kancsókák, durian…Szállás a parkban egy lodgeban.

4. nap / Bako Nemzeti Park – Kuching
Hajnali fotózás a tengerparton. Reggeli, majd délelőtt túrázás, fotózás. Késő délutáni órákban utazás vissza Kuchingba, szállás elfoglalása. Séta a hangulatos folyóparti sétányon, ismerkedés a sarawaki helyi ételkülönlegességekkel. Szállás Kuchingban, szállodában.

5. nap / Kuching – Mulu Nemzeti Park
Korai reggeli a szálláshelyen, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Muluba a délelőtti órákban, érkezés a déli órákban a világhírű barlangjairól ismert Mulu Nemzeti Parkba. Az érintetlen esőerdők között itt található a világ legnagyobb barlangrendszere, melyek felfedezése a következő napok programja. A szállás elfoglalása után, a késő délutáni órákban egy kb. 3 km-es túrával érjük el a Deer és a Lang barlangokat. A Deer barlangban hihetetlen látványt nyújt a több millió denevér, melyek minden nap kirepülnek az esti órákban élelmet keresni – fantasztikus fotók készülhetnek erről a ritka látványról! Szállás a Mulu Nemzeti Parkban, lodge-ban.

6. nap / Mulu Nemzeti Park
Reggeli után hajóra szállva közelítjük meg a Wind barlangot, melyben gyönyörű sztalaktitokat és sztalagmitokat fotózhatunk, majd folytatjuk utunkat a Clearwater barlangrendszer felé. A Clearwater Dél-kelet Ázsia leghosszabb barlangrendszere a maga több, miont.100 km-s es hosszúságával. Lehetőségünk nyílik fürdeni a kristálytiszta vízben a hatalmas termek felfedezése közepette. Délután még egy kiadós dzsungeltúrára is lesz időnk, hogy teljes legyen a mai nap. Szállás lodge-ban.

7. nap / Mulu Nemzeti Park – Sandakan
Reggeli, majd délelőtt szabadidő. Transzfer a repülőtérre, elutazás Kota Kinabalura, majd onnan tovább Sandakanba. Érkezés után transzfer a szálláshelyre. Szállás lodge-ban, Sukauban.

8. nap / Sandakan – Kinabatangan folyó – Sukau
Reggeli után hajótúra Sabah leghosszabb folyóján, a Kinabatangan folyón, melynek során jó eséllyel láthatunk egzotikus és ritka madarakat és őshonos állatokat, hiszen a vadvilág nemcsak Malajziát, de egész Borneót tekintve itt a leggazdagabb. A délutáni és esti órákban csónakkal megyünk fotós vadlesre, melynek során szarvascsőrű madarakat, gémeket, ragadozó madarakat, bordás krokodilt, varánuszokat, makákókat, nagyorrú majmokat, orángutánokat és a pigmeus elefántot stb. Szállás lodge-ban Sukauban.

9. nap / Kinatabangan – Sukau
Kora hajnalban hajótúra a Menanggol folyón, a vadvilág felfedezésének folytatása a mai délelőtti feladat, majd délután a Gomantong barlangba látogatunk, mely a bizarr, ehető madárfészkek beszerzési helye már régóta a helyiek számára. Itt is láthatunk a barlangban több millió denevért illetve a barlang környéke különösen gazdag madárvilággal büszkélkedhet: jégmadarak, ázsiai barázdabillegetők, tarajos kígyósasok…A szerencsések természetes környezetükben élő orángutánokat is megpillanthatnak. Szállás lodge-ban, Sukauban.

10. nap / Sukau-Kundasang
Reggeli a szálláshelyen. Kisbusszal utazás vissza Sandakanba, majd a Sepilok Orángután Rehabilitációs Központ meglátogatása. Az egykor fogságban tartott orángutánok természetesen élőhelyükbe történő visszailleszkedését segíti ez az 1960-as években megnyitott rehabilitációs központ. A félig vad orángutánok közül sokan visszajárnak a központ környékére, ahol naponta kétszer finom csemegével kedveskednek nekik a központ dolgozói – egészen addig, amíg már nem szorulnak segítségre. Életreszóló emlék egy félig vad orángutánt közelről látni. A program után utazás Kundasangba, a szállás elfoglalása, majd túrázás a környéken. Szállás Kundasangban.

11 – 12. nap / Kundasang
Reggeli a szálláshelyen, szabadidő, a környék felfedezése, túrázás.
Túrázás Délkelet-Ázsia legmagasabb hegyének a Mt. Kinabalunak (4.095 m) lejtőin,.  A hegy az ökoturizmus regionális központja, a rajta létesített nemzeti park világörökség. A hegy flórája páratlan gazdagságú, növényvilágát 5-6000 fajra becsülik. Fotóstúrák a parkban. Fotótémák: hegyi tájak, köderdő, orchideák, kancsókák, rhododendronok, araukáriák.
Szállás Kundasangban.

13. nap / Kundasang – Pulau Tiga
Korai reggeli, majd indulás Kuala Penyuba. A kb,4-5 órás utazás során a sabahi partok mentén vezet az út, hívogató homokos tengerpartok, mangrove erdők látványa kísér. Kuala Penyuban hajóra szállunk és irány a tengerparti pihenés helyszíne, Pulau Tiga, mely a „Survivor” című TV sorozatból is ismerős lehet…Délután szabadidő, pihenés, fürdés.

14. nap / Pulau Tiga
Reggeli, szabadidő, pihenés, fürdés.

15. nap / Pulau Tiga – Kota Kinabalu
Reggeli, majd utazás vissza hajóval, majd kisbusszal Kota Kinabalura, a repülőtérre. Hazautazás.

16. nap / Budapest
Érkezés Budapestre.

Irányár: 3900 USD / fő – minimum 6 fő esetén
A fenti irányár tartalmazza: teljes körű repülőjegy turista osztályon, 13 éjszakai szállás reggelivel turista kategóriájú hotelekben ill. lodge-ban, transzferek, a fentiekben leírt programok túrák, fotós oktatás, tanácsadás, magyar túravezető.
A fenti irányár nem tartalmazza: nemzeti park belépők Sepilokban, Kinabaluban és Pulau Tigán, személyes jellegű kiadások, a fentiekben fel nem sorolt étkezések, italok, esetleges fakultatív programok, biztosítások, oltások.